Babyprodukter du behöver när du ska få en bebis

Först och främst grattis till dig som ska få en liten bebis till familjen. För många är det livets största omställning och det kan vara svårt att föreställa sig hur livet med barn kommer att bli. Det är mycket att förbereda inför att bli förälder, dels på ett mentalt plan men också rent praktiskt. Hur konstigt det än känns så ska det faktiskt flytta in en liten människa i ert hem. Vi har listat babyprodukterna du behöver för att underlätta planeringen i ditt vardagspusslande.

Checklistan med babyprodukterna du behöver

Här har vi listat dom absolut viktigaste produkterna du behöver innan bebis anländer.

  • Barnsäng – Här behövs också en del tillbehör som madrass, täcke eller filt, kudde, påslakan, underlakan och spjälsängsskydd.
  • Kläder – Byxor, bodys, pyjamas, mössa, strumpor. Om det är vinter så tänk på att skaffa overall, tjockare mössa och vantar.
  • Barnvagn – Glöm inte regnskydd och åkpåse!
  • Hygienprodukter – Våtservetter, badbalja, blöjor, skötbord och nagelsax.
  • Övrigt – Nappar, nappflaskor, ersättning, bärsele, babygym, babynest, amningskudde, gosedjur, babyfiltar och babysitter.

Köpa nytt eller begagnat?

Här finns inget rätt eller fel. Men det man kan tänka på är att man kan spara mycket pengar på att köpa begagnat. Ofta får man också mycket kvalité för pengarna eftersom produkterna inte använts så länge. Barnen växer ur sina kläder otroligt fort så vissa begagnade plagg kan nästan upplevas och kännas som nya.

Om man väljer att köpa en begagnad barnvagn kan man få upp till 60 % billigare pris. Då är det givetvis viktigt att undersöka och konstatera att vagnen fortfarande håller bra kvalité. Säkerhet är ingenting att kompromissa med.

Teckna gravidförsäkring för allas trygghet

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder gravidförsäkringar. Detta är en trygghet och ett sätt att skydda ditt ofödda barn men också dig själv. Man kan välja att teckna en gravidförsäkring kostnadsfritt men för att få ett ännu bättre skydd och bättre ersättning vid eventuell olycka är rekommendationen att skaffa en utökat försäkring. Priset kan variera mellan dom olika försäkringsbolagen men generellt sett så är kostnaden låg.

Föräldrautbildningar

Mycket att ta in på en och samma gång? Du är inte ensam. Många väljer att gå en föräldrakurs. VRG erbjuder en kostnadsfri förberedande kurs i fyra delar. Men det finns även många andra aktörer som erbjuder kurser till blivande föräldrar. Utbudet är stort av såväl fysiska som digitala kurser. Kanske ska du också gå en amningskurs eller en profylaxkurs?

Säkerhet för barnet

Som förälder kan man inte köpa sig fri från oro. Men det finns många produkter på marknaden som ökar tryggheten. Många väljer att skaffa produkter inom barnsäkerhet. En av dom mest populära är babymonitors som du hittar hos dom flesta butikerna som säljer babyprodukter.

Lämna en kommentar