Allt om blodtrycksmätare

Många i Sverige är drabbade av högt blodtryck vilket innebär att det kan vara skadligt för hälsan. Går man med ett högt blodtryck ökar risken för hjärt- och kärl sjukdomar. I Sverige räknas högt blodtryck som en av folksjukdomarna och hälften av befolkningen i åldersgruppen 65-85 år lider av högt blodtryck. Det blir allt mer vanligt att personer använder blodtrycksmätare i hemmet.

Blodtrycksmätare i hemmet

Är du en av alla dom som använder läkemedel mot högt blodtryck? Tack och lov finns det idag pålitliga och godkända blodtrycksmätare som är enkla och smidiga för att mäta blodtrycket hemma. Detta är ett bra komplement till att enbart mäta på en vårdcentral. Enligt forskning av (SBU) Statens beredning för medicinsk utvärdering kan man konstatera att blodtrycksmätning hemma funkar lika bra som hos en läkare. Många patienter tycker också att det är skönt att slippa åka till en vårdcentralen varje gång blodtrycket behöver mätas.

Godkända blodtrycksmätare

Det finns en uppsjö av blodtrycksmätare på marknaden och det är extremt viktigt att du köper en som är godkänd för hemmabruk. Det är SBU som godkänner vilka blodtrycksmätare som är tillförlitliga. För att säkerställa att en blodtrycksmätare är godkänd kan vi också rekommendera dig att kontakta ditt lokala apotek. Vanligtvis kan dom hjälpa till.

Vilken av den bästa blodtrycksmätaren?

När det kommer till välmående och hälsa ska man inte kompromissa. När det kommer till blodtrycksmätare gäller det att hitta en kvalitativ godkänd mätare som kan användas hemma. Vilken är då den bästa? Enligt Aftonbladets stora test 2020 blev Omron Evolv utsedd till vinnare. Omron är också världens största och ledande tillverkare både för hemmet och inom sjukvården. Den rekommenderas även av både läkare och apotek.

Detta behöver du tänka på

Innan du börjar använda din blodtrycksmätare hemma är det viktigt att du vet hur processen går till. Rådfråga med din läkare innan du avvänder produkten hemma. På 1177 kan du läsa mer om om vad du bör tänka på i samband med att du mäter ditt blodtryck hemma.

Lämna en kommentar