Allt du behöver veta om Playstation

Har du precis som så många andra gått och väntat på nya Playstation 5? Mycket har hänt sedan den första Playstation konsolen kom ut i december 1994. Playstation 1 blev en stor succé över hela världen och den japanska tekniktillverkaren Sony sålde över 100 miljoner exemplar, det är en försäljningssiffra men inte skojar bort.

Playstation 2

År 2002 var det dags att ge ut Playstation 2 på marknaden. Likt sin föregångare blev även denna en stor försäljningssuccé. Faktum är att denna konsol är den mest sålda i hela världen genom alla tider. Konsolen har sålts i över 155 miljoner exemplar. Även om det var många år sedan konsolen släpptes är intresset fortfarande stort. Många gamers och spelare runt om i världen gillar det nostalgiska över PS2. Rent grafikmässigt finns givetvis många andra bättre alternativ men känslan av att kastas tillbaka i tiden och spela gamla spel kan vara nog så upplevelserikt.

Vad är det första som dyker upp i ditt huvud när du tänker på PS2? Kanske är det klassiska Final Fantasy, Tekken 5 eller Need For Speed? Det fanns många härliga spel men det allra största, sett till försäljningen, var Grand Theft Auto San Andreas.

Playstation 4

Den femte mest populära konsolen i världen är Playstation 4 som kom ut på marknaden 2013. Då låg kostnaden på 3895 kr. Ett pris som kan tyckas vara relativt lågt sett till vad dagens nya konsoler kostar. Playstation Slim och Playstation Pro blev uppföljarna till konsolen. Spelvärlden fick sedan vänta hela 6 år innan nästa konsol kom ut på marknaden. Året 2020 kom den efterlängtade och hyllade Playstation 5.

Playstation 5

Ni kanske känner till termerna ”utbud” och ”efterfrågan”. När Playstation 5 äntligen kom ut kunde man konstatera att efterfrågan var betydligt större än utbudet. Efter lanseringen har den varit slutsåld hos dom flesta återförsäljarna. När butikerna fått in nya exemplar har dom gått som smör vilket vittnar om den galet höga populariteten. Konsolen har fått många goda recensioner och blivit väl mottagen av marknaden. Ni som vill ha ett Playstation 5 får vara på tårna. Ett tips är att använda e-butikernas produktbevakningstjänst. Då kan du snabbt hugga ett exemplar så fort det inkommer i lager. Lycka till!

Lämna en kommentar