Birkenstock - Sortiment.se

Varukorg  

Inga produkter

Frakt 0 kr

Moms 0 kr

Totalt 0 kr

Priser inkl. moms

Till kassan

Fri frakt på order över 199 kr

Birkenstock

Birkenstock är allt annat än en vanlig sandal. Med en sula helt designad efter fotens naturliga former erbjuder en Birkenstock-sandall en helt unik upplevelse där foten får ett hundraprocentigt stöd under hela sulan, även fotvalvet som annars ofta lämnas som ett hålrum. Att sulan dessutom är tillverkad helt i naturkork gör även att det ger samma effekt som att gå barfota utomhus, så som vår kropp är tänkt att göra.

Att sandalen är tillverkad med korksula och läder-remmar bidrar även till att göra Birkenstock till en av de mest miljövänliga skorna på marknaden, och de tre bröderna Birkenstock som idag driver företaget har alltid agerat med högsta respekt och ödmjukhet för naturen.

Det är inte överraskande att släkten Birkenstock även innefattat en revolutionerande Ortoped, Konrad Birkenstock, som även föreläste om sin syn på foten och vikten av ett bra material att gå på. Hans idéer kretsade runt att ge hela foten ett naturligt stöd och förmedla kroppens vikt jämt, över hela fotens undersida, och inte bara hälen och framfoten som andra skor gör. Detta innebar även att Birkenstock började använda sig av så kallad noll-häl, vilket innebär att sandalerna helt saknar klack utan låter foten arbeta i sin naturliga vinkel, vilket har en positiv effekt inte bara för foten utan för hela kroppen och din hållning.

Foten och dina skor har en direkt, och i många fall avgörande, roll för din hållning. För hög klack, ojämn viktfördelning eller ett onaturligt sätt att gå kan leda till ryggsmärtor, vridningar i ryggraden och stelhet i knäna. För att undvika detta är det viktigt att låta kroppen göra det den är byggd för att göra, och röra sig på ett sätt den var ämnad för. Många skor har en tjockare sula i gummi vilket spjärnar upp foten och förhindrar den att röra sig som den vill. Andra skor har en väldigt tunn sula och låter dina fötter stöta emot de onaturligt hårda markytor vi oftast rör oss i så som stengolv eller asfalt. Med Birkenstocks sula i naturkork får dina fötter dels friheten att röra sig som de vill och ska då det är ett så pass flexibelt och lättböjligt material. De får dessutom en helt omatchad dämpning med den porösa korken som kan pressas ihop och återfå sin form tusentals gånger.

I yrken där man spenderar arbetsdagarna stående och med mycket gående, framförallt inom vård och omsorg har Birkenstock blivit ett givet inslag, har du någonsin varit på ett sjukhus har du garanterat sett de vita sandalerna som sköterskor och läkare har på fötterna. Att dessa sandaler är från Birkenstock borde inte förvåna någon. Med din extremt slitstarka sula i naturgummi sliter de inte på golv, och korksulan håller sig mjuk och flexibel under flera års användning.

Modeller

Även om Birkenstocks sandaler är oerhört mångsidiga passar inte samma modell för alla fötter och tillfällen. Birkenstock har därför tagit fram en lång rad av olika modeller och färger för att passa olika typer av fötter och olika användningsscenarion. Den vanliga Arizona modellen i vitt är den mest populära inom sjukvården då den med sin breda sula och öppna ovansida låter fötterna andas och ger bra grepp inomhus, och de smalare modellerna passar för de med långsmala fötter. Heltäckta, sandaletter och flip-flop modeller garanteratar att det finns en Sandal från Birkenstock som passar alla. Gemensamt för alla modeller är dock en oöverträffad sula vad gäller ergonomi och skonsamhet mot foten.

Bakgrund

Birkenstock härstammar från Tyskland, där Johann Adam Birkenstock övertog ett skomakeri och började tillverka skor och tofflor redan 1774. Företaget har överlevt genom fyra århundrade tack vare sitt fokus på kvalité, och att man hela tiden arbetat för att förbättra skornas ergonomiska egenskaper och inte ge vika för kortlivade trender, utan hållit fokus på att leverera en sandal av hög kvalité, med exceptionella ergonomiska egenskaper. Idag är Birkenstock en av världens enskilt största sko-tillverkare och tillverkar varje år över 12 miljoner par skor och sandaler som säljs världen över.

Det finns inga produkter i denna kategori
top